Räcker det att tvätta ögonen med vatten?

Många undrar vad det är för skillnad på att tvätta ögonen med vatten och använda speciella rengöringsprodukter för ögon och ögonbesvär, de som finns här på Care of eyes. Vi var nyligen på utbildningsdag anordnad av Sveriges optikerförbund och då fick vi de ledande experternas svar på frågan.

Kort sagt så är de speciella rengöringsmedlen mer effektiva än vatten när det gäller att minska inflammation i ögonen. De är också bättre för tårvätskans oerhört viktiga lipidlager. Ögonlocken får en välbehövlig massage när du använder produkten. Sist men inte minst så är det skönare och behagligare för dig som rengör ögat om du använder någon av de rengöringsmedel som finns här.

Rengöringsmedel för ögonen svider

De flesta produkterna återfuktar bra och svider inte. Men det där med sveda kan vara svårt. Om du till exempel har ett väldigt känsligt öga med tunt eller inget lipidlager, då svider det kanske lite ändå. Men med specialprodukt har ögat större chans att gå mot normalläge (=inte svida)

Vilken sorts ögonrengöring ska jag välja?

Du som känner av torra ögon dagligen, lätt får vaglar eller inflammationer vid ögonlockskanten eller har demodex rekommenderar vi verkligen att använda en rengöringsprodukt speciellt för ögonen. Du kan prova dig fram, de som finns här i shoppen är alla bra. Om du uppskattar enkelhet och kanske har en period med mer inflammation kan en engångs-våtservett vara det bästa. Blephaclean heter den. Om du går igång på en gammaldags brun glasflaska med återfuktande rengöring är Blephacura ditt givna val. Om du har mycket fasttorkat "grus" i ögonfransarna är Blephagel bra att använda. Stryk på Blephagel och låt sitta några minuter innan du gnuggar med ren servett eller bomullspad. Du ska inte skölja med vatten efteråt. Blephasol Duo är en jättebra sminkborttagning som rengör fint. Om du har kvalstret demodex rengör du med specialprodukter som finns här >

Tvål och vatten för ögonrengöring då?

Om du är en person med inga eller väldigt små problem med torra ögon, kanske det räcker med ljummet vatten. Något som alla, med eller utan problem med ögonen, kan bära med sig är att det alltid är bra att passa på och ge lite lätt och försiktig ögonlocksmassage när vi duschar eller tvättar ansiktet. Det stimulerar lipidproduktionen, och den vill vi ha på topp!

Våra utvalda rengöringsprodukter här

Här hittar du våra skonsamma effektiva rengöringsprodukter för ögonen >

 

Lämna en kommentar