Ögonläkarens rekommendation vid gula fläcken-besvär

När "Fråga doktorn" i SVT handlade om ögon och ögonproblem kom frågan om "ögonvitaminer" upp.

Ögonläkaren Björn Steen var skeptisk till blåbärspreparat, men talade varmt om kosttillskott som kan bromsa gula-fläcken förändringar. Han poängterade att det är viktigt att tabletterna man tar är baserade på den stora AREDS II-studien. 

Optivital kosttillskott följer AREDS II

Optivital är kosttillskottet som till 100% följer AREDS II-studien som ögonläkaren i SVT Fråga doktorn pratade om.

Idag rekommenderas vitaminerna och mineralerna i Optivital av flertalet ögonkliniker i Sverige just pga att det är vetenskapligt beprövat med bevisad effekt just på gula fläcken.

AREDS II publicerad i vetenskapliga tidskrifter

Studien är publicerad i alla vetenskapliga ögonläkartidskrifter, från Jama Opthalmology, till Skandinaviens största ögonläkartidskrift Acta Opthalmologica (aug.2016), där 3 svenska professorer från Sveriges mest erkända ögonsjukhus, S:t Erik i Stockholm betonar vikten av att följa denna studie. AREDS-studien har även publicerats i Svenska Läkartidningen.

Optivital svenskt kosttillskott för ögon

Optivital är ett svenskt kosttillskott med specifika antioxidantia (vitaminer) och mineraler i rätt dosering för att bibehålla normal synförmåga. Innehållet i Optivital bygger på världens största ögonstudier på åldrande ögon, Age-Relating Eye Disease Study (AREDS) där 8 000 patienter följdes under 10 år. Den senaste studien AREDS2 publicerades i maj 2013 av National Eye Institute och det är denna studie som Optivital följer till 100%.

Se Optivital här >

Lämna en kommentar