Brukar du få allergiska ögonbesvär på våren?

Den enda nackdelen med våren är väl ändå att många drabbas av pollenallergi. Tur då att det går att förebygga och lindra!

Faktiskt har omkring var femte svensk pollenallergi. Vanliga symtom är svullna, kliande, röda och rinnande ögon. Många upplever att ögonbesvär är det jobbigaste symtomet vid pollenallergi.

Du kan lindra besvären med naturliga produkter. Se våra bästa tips här.

Våra 5 bästa tips mot kliande irriterade ögon

ZASPRAY är en smörjande ögonspray som är särskilt bra vid allergi.  ZASPRAY lindrar och fuktar kliande, torra, irriterade och röda ögon vid allergi. Jättebra om du har röd, torr och irriterad hud runt ögat.

Lätt att använda! Spraya på stängda ögonlock.

The Eye Doctor Allergy är en kylande ögonmask, speciellt bra för dig som är allergisk och då får kliande, svullna, trötta ögon. Ögonmasken är ett jättebra naturligt hjälpmedel för att lindra allergi. 

HYLO-FRESH är den perfekta droppen för dig  känning av pollenallergi. HYLO-FRESH lindrar trötta, irriterande och röda ögon. HYLO-FRESH innehåller högkvalitativ hyaluronsyra och Ögontröst – Euphrasia Officinalis, en medicinalört som använts kliniskt ända sedan medeltiden. 

The Eye Doctor Lid Wipes är en mjuk, len och effektiv våtservett för skonsam ögonlocksrengöring som är viktigt om du är allergisk. Bra som rengöring av ögonlockskanter och fransar. 

Servetten verkar kylande, lugnande, rengörande och uppfriskande. Innehåller inga konserveringsmedel.

Blephaclean

BLEPHACLEAN är mjuka sterila våtservetter som effektivt rengör ögonlock, ögonfransar och den känsliga huden runt ögat utan att irritera.  Innehåller smörjande hyaluronsyra. Helt fria från konserveringsmedel, parabener och parfym.

Använd till exempel vid allergi, inflammation i ögonlockskanten eller vaglar.

Tips inför allergisäsongen

  • Håll koll på pollenläget. Pollenrapporten.se drivs av Naturhistoriska riksmuseet. Här finns lokala prognoser, prognoser för hela landet och nyheter kring pollensituationen.
  • Rengör dagligen. Daglig rengöring med milda återfuktande produkter till exempel Blephaclean,eller The Eye Doctor Lid Cleanser är grundläggande vid allergiska ögonbesvär.

  • Träna tidigt. Om du motionerar utomhus så gör det med fördel på morgonen när pollenhalterna är lägre.

  • Vädra smart. Håll dina fönster stängda under dagtid. Vädra istället på natten eller tidigt på morgonen. Undvik också att hänga kläder utomhus under pollensäsongen.

  • Sök vård. Vänd dig till din husläkare om egenvård och receptfria läkemedel inte hjälper tillräckligt.

Läs mer om allergi

Läs tidigare blogginlägg om allergi här >

Care of eyes är specialister på ögonvård

Vi som driver Care of eyes arbetar kliniskt med ögon och ögonhälsa sedan mer än 30 år. Vi hjälper dagligen människor med små och stora problem med ögonen.

Care of eyes är ett svenskt företag med butik, kontor och lager på Drottninggatan 80 i Stockholm. 

Läs mer om oss här >

Behöver jag kontakta vården angående mina ögon?

Om ögonen värker, om du bara har besvär i ett öga, eller du inte märker någon förbättring efter 2-4 veckor rekommenderar vi att du gör en grundlig underökning hos optiker eller ögonläkare. 

Lämna en kommentar