Information om produkter för torra ögon

Idag fick vi en liten pratstund med Medilens representant Camilla Nyander. Medilens är distributör av medicintekniska produkter anpassade till personer med olika grader av torra ögon.

Medilens har hela Hylo-serien droppar som HyloGel, Hylo Dual Intense, HyloFresh med flera. De har även VitApos-salvan, EvoTears lipiddroppar och ögonmasken Medipearl.

Medipearl ögonmask varför den är bra

Medipearl ögonmask är perfekt på resan, för du kan värma upp den genom att låta den ligga i varmt vatten en stund, du behöver ingen mikro. Den rengörs lätt med fuktig trasa eller i rinnande vatten.

Camilla påminde också att en kyld mask är jättebra för att dämpa svullnad runt ögonen. 

Ett bra tips för allergiker på våren är också att använda masken kall, från kylskåpet. Skönt när ögonen känns ansträngda och lite irriterade av allergin.

Skillnad mellan Hylo Dual Intense och Hylo Dual

En av våra favoriter till besvärliga och torra ögon är droppen Hylo Dual Intense. Nu har det kommit en droppe som bara heter Hylo Dual. Vad är det då för skillnad?

Hylo Dual Intense är problemlösaren när ögonen är extra torra och lätt blir röda och rinner. Den är till för den som har mycket stora besvär med torra ögon. Den lindrar symptom av inflammation och tack vare sin extra höga halt av hyaluronsyra håller den ögat smörjt under längre tid.

Hylo Dual är till för den som har lätta eller medelsvåra symptom av torra ögon. Den är bättre för den som använder konatktlinser. Hylo Dual innehåller också hyaluronsyra, men i något lägre halt.

VitAPOS ögonsalva hur gör man med den?

VitAPOS ger ett extra starkt skydd för ögat och är ett "måste" för den som får väldigt torra ögon under natten eller vaknar med krut-torra ögon.

Man tar salvan främst på kvällen, eftersom den ger suddig syn en stund.

Gör så här: Applicera några millimeter av salvan på fingertoppen och sätt salvan innanför undre ögonlocket och blinka sedan några gånger. Klart.

EvoTears lipiddroppe bra när ögonen rinner

EvoTears är den enda droppen på marknaden som endast består av lipider, alltså olja. Den brukar vi ordinera till den som har rinnande ögon, eller till den som provat massor med ögondroppar men inte tycker att någon hjälper.

EvoTears hjälper till att lösa upp de fettproppar som är en av orsakerna till rinnande ögon. Den är också väldigt skön på ögat.

Flaskan innehåller minst 280 droppar så den är dryg.

Ett tips från Camilla om VitApos-salvan är slut på lager är att använda EvoTears istället.

Här finns EvoTears lipiddroppar >

Lämna en kommentar