Experternas tips på ögondroppar vid olika torra-ögon-tillstånd

Här kan du se våra optikers tips på ögondroppar vid några vanliga tillstånd av torra ögon. De här råden grundar sig på utbildning och många års arbete med patienter som har torra ögon. 


Rinnande ögon

När ögonen rinner är det bästa en produkt som tillför fett. Vi rekommenderar TearsAgain som är en väldigt lättanvänd spray. Många av våra patienter blir hjälpta av den.
Det finns också en droppe som heter EvoTears som bara består av fett. EvoTears finns här >

Lättare problem med torra ögon

Om du har lätta problem med torra ögon, till exempel bara lite grusig när du sitter vid datorn eller har dina linser, rekommenderar vi en lättare droppe. Testa Add1 som är en svensktillverkad lättanvänd allround-droppe. Självklart utan konserveringsmedel.

Gillar du endospipetter är Biotrue ögondroppar bästa valet för de som har lättare problem med torra ögon.

Stora problem torra ögon

Vid lite svårare problem med torra ögon, alltså att du väldigt ofta blir torr i ögonen oavsett tid på dagen. Du får kanske ofta lov att blinka kraftigt för att se skarpt och gnuggar ofta ögonen. Du kan ha problem med linserna för att det känns torrt. Då rekommenderar våra experter en lite kraftigare droppe. Exempelvis HyloGel eller Thealoz Duo. Båda är väldigt omtyckta och är bästsäljare i shoppen.

Svåra problem och extremt torra ögon

Slutligen för dig som har svåra problem med torra ögon, exempelvis där du ofta vaknar med torra ögon och måste använda salva eller droppar många gånger under dagen. Du har kanske redan konsulterat läkare eller optiker för att få hjälp.

Till dig rekommenderar vi Hylo Dual Intense som är en intensivt smörjande och långtidsverkande ögondroppar för kroniskt torra ögon. Den stabiliserar tårfilmen och lindrar inflammatoriska symptom. Hylo Dual Intense rekommenderas för smörjning av mycket torra och irriterade ögon.

Andra bra droppar för allvarligare problem med torra ögon är HyloGel och Thealoz Duo gel. Till natten kan en salva som VitApos användas.

Hela sortimentet noga utvalda ögondroppar här

Ingen av de ögondroppar vi rekommenderar innehåller konserveringsmedel. Det är viktigt att undvika det i ögonen.

Här kan du se hela sortimentet ögondroppar >

Vill du läsa mer om varför det inte är bra för ögonen med konserveringsmedel finns information om om detta här >

Care of eyes ögonvård på nätet

Din egenbehandling av torra ögon startar här. Tveka inte att höra av dig vid frågor. Mejla info@careofeyes.se

Lycka till med dina ögon hälsar teamet på Care of eyes.

Läs om oss här >

Care of eyes är proffs på ögonvård

Du kan vara trygg med produkterna och informationen du får på Care of eyes. Vi som driver Care of eyes har nämligen arbetat med ögon och ögonvård i mer än 30 år. Fyra kvinnor som i våra roller som optiker och butikschefer dagligen hjälpt människor med små och stora problem med ögonen.

Läs mer om Care of eyes här >>>

Lämna en kommentar